PRIVÉLES EN GROEPSLES ALEXANDERTECHNIEK

GOED OM TE WETEN VOORDAT JE EEN LES BOEKT

BALANS

De balans van het hoofd bovenop de wervelkolom, balans tussen rust en actie, tussen ontvangen en verder geven. Alexanders ontdekking is een uniek en waardevol instrument voor een betere omgang met onszelf, anatomisch en verder dan dat.

INVESTERING IN JEZELF

De lessen Alexandertechniek zijn als een reset van je hele lichaam en zenuwstelsel. Oude gewoontes maken plaats voor een vrije eenheid van lichaam en geest. Na een tijdje ervaar je jezelf op een nieuwe manier en beweeg je vrijer. Je investeert in jezelf.

PREVENTIE

Heb je terugkerende rugpijn of andere lichamelijke klachten? Wil je structureel de manier waarop je je lichaam gebruikt verbeteren? De Alexandertechniek helpt om gezonder en bewuster met jezelf om te gaan en pijn te voorkomen.

TIJDELIJK KORTING VAN 10% OP INTRODUCTIELES

Korting op eerste privéles met extra tijd voor kennismaking, intentie bespreken en doelstellingen formuleren.

ZO ZIET EEN LES ERUIT

Een typische les begint met een uitwisseling over hoe je je voelt en of er bijzondere aandachtspunten zijn. We werken dan op de stoel of op de tafel verder. Je krijgt instructies en uitleg over de ondersteuningsmechanismen van je lichaam, over reflexen etc. Tegelijkertijd krijg je hands-on, wat inhoudt dat ik met handen het proces ondersteun. Iedereen ervaart dit anders, maar vaak wordt het als zachte aanraking of ondersteuning omschreven. Een leerling omschreef de hand die hij op zijn rug voelde als een uitnodiging om los te laten. Kortom, je krijgt verbale en hands-on ondersteuning bij het reorganiseren van je lichaam. Deze informatie neem je mee en je begint je het proces thuis eigen te maken. In een volgende les kunnen we daarop verder bouwen.
Bij de eerste les nemen we extra tijd voor kennismaking en om te bespreken wat je doelstelling is. Op deze introductieles geldt tijdelijk een korting van 10%, dus neem contact op en maak een afspraak.

WAAR ZIJN DE LESSEN
Onder contact vind je het adres van mijn studio in Nijmegen. Soms geef ik les in Amsterdam, soms ook op andere plekken verbonden aan een workshop. Wil je hiervan op de hoogte blijven, neem dan ook contact op.
WAT ZIJN DE KOSTEN
Privélessen kosten in Nijmegen € 60,00. Een korting van 10% geldt voor de introductieles en voor een pakket van vijf lessen. Studenten en mensen met een laag inkomen krijgen op verzoek korting. Maak een afspraak op de contactpagina of bel +31 (0) 6 2020 2727. Groepslessen worden per traject aangekondigd en de kosten zijn afhankelijk van de studio. Voor individuele sessies in Amsterdam of op andere locaties kunnen vanwege studiokosten andere tarieven gelden.
HOE BOEK IK EEN LES
Om een les te boeken neem je contact op per e-mail op info@studioadagio.nl of telefonisch op +31 (0) 6 2020 2727.
WELKE KLEDING MOET IK DRAGEN
Comfortabele alledaagse kleding is prima. Rokken en jurken zijn niet handig omdat een deel van de les op de tafel is, dus een broek is altijd aan te raden.
WORDEN DE KOSTEN VERGOED
De Alexandertechniek is geen therapie en wordt daarom door de verzekeraars meestal niet vergoed. De lessen zijn wel ondersteunend voor het beroep en kunnen daarom door zelfstandigen als kosten worden opgevoerd.
HOEVEEL LESSEN HEB IK NODIG
Na tien lessen merk je dat je omgang met je lichaam structureel begint te verbeteren. Dit is natuurlijk heel individueel en zoals bij alle leerprocessen zijn er lessen waarbij je een sprong maakt en ook weer lessen waar je het geleerde bevestigt en je meer eigen maakt. Met name in het begin wordt aangeraden om regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) lessen te volgen zodat de veranderingen structureel worden. Meestal is het zo dat bij ongeveer veertig lessen, verspreid over maximaal een jaar, de veranderingen blijvend zijn en je de techniek goed geïntegreerd hebt.