ALEXANDERTECHNIEK VOOR COMPUTER EN KANTOOR

HOE DE METHODE HELPT IN HET BEROEPSLEVEN

GEZONDE HOUDING

Gezonde houding heeft vooral te maken met de manier waarop we ons lichaam gebruiken. Omgevingsfactoren spelen ook een rol, maar in een goede omgeving kunnen we onszelf klein en krom maken en in een slechte omgeving kunnen we toch de ruimte innemen die ons lichaam nodig heeft. Dit laatste leer je met Alexandertechniek. Je leert de natuurlijke balans van je lichaam te herstellen.

LICHAAM-GEEST

Tijdens de lessen train je je gevoeligheid voor de organisatie van je lichaam. Je krijgt instructies waarmee je ook zelf aan de slag kunt om los te laten en keuzes te maken die je lichaam meer gemak en stabiliteit geven. Hoe je je lichaam gebruikt, weerspiegelt hoe je je voelt. Met Alexandertechniek krijg je een anatomische toegang om deze wisselwerking positief te balanceren.

VOORDELEN OP WERKVLOER

Achter de computer of het stuur en bij andere lichamelijke activiteit is de Alexandertechniek een effectief hulpmiddel gebleken om pijn en andere klachten te voorkomen. De kracht van de principes reikt echter verder. Het helpt ook om stress en burn-out te voorkomen, jezelf beter te presenteren en je algemene aanwezigheid in het leven en op de werkvloer te bevrijden en te verstevigen.

RUGPIJN EN RSI

Suboptimale of ronduit slechte organisatie van het lichaam wordt vaak pas opgemerkt bij pijn. Bijvoorbeeld als je door RSI of rugpijn niet meer goed kunt functioneren. Zijn deze klachten blijvend of terugkerend, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop je met je lichaam omgaat. Met Alexandertechniek leer je hierin zelf inzicht te ontwikkelen en hier gevoel voor te krijgen. Je krijgt geen klassieke oefeningen of aanwijzingen over je houding, maar traint je waarneming van je eigen lichaam. Slechte houdingsgewoontes leer je daarmee vanzelf achterwege te laten, je vervangt ze door een natuurlijke en gemakkelijke omgang met je lichaam. Chronische pijn vermindert of verdwijnt volledig, zoals aangetoond in diverse studies.

“One to one lessons in the Alexander technique from registered teachers have long term benefits for patients with chronic back pain.”

-BRITISH MEDICAL JOURNAL 2008
Bron: BMJ 2008;337:a884

TIJDELIJK KORTING VAN 10% OP INTRODUCTIELES

Korting op eerste privéles met extra tijd voor kennismaking, intentie bespreken en doelstellingen formuleren.

VOOR WIE IS ALEXANDERTECHNIEK

ACHTERGROND EN VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

Iedereen die beter en gemakkelijker om wil gaan mijn zijn of haar lichaam, kan leren van lessen Alexandertechniek. Lees op deze pagina’s verder over de techniek en over andere voorbeelden.

WAT IS ALEXANDERTECHNIEK
Alexandertechniek is een leidende methode op het gebied van lichaamsbewustzijn en verbetering van lichaamsgebruik. Lees verder…

DANS EN BEWEGING
Voorkom blessures en maak je lichaam beschikbaar voor je persoonlijke uitdrukking. Anatomische en integrerende methode. Lees verder…

ALEXANDERTECHNIEK EN MUZIEK
Leer je lichaam meer te integreren bij het spelen, zingen of dirigeren. Breng meer gemak in je voorbereiding en optreden. Lees verder…